Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biobaserad skyddstejp

Biobaserad skyddstejp

Tänk på miljön och använd miljövänlig skyddstejp

Mångsidig och miljövänlig skyddstejp (förnybar).

Korrigerbar (i viss mån), lätt att applicera samt kan användas på nästan alla slags ytor. Rekommenderas för användare som har en del erfarenhet av bokvård.

Den självhäftande, blanka plastfilmen är tillverkad av miljövänlig plast med 75% biologisk råvara (sockerrör) och vattenbaserat akryllim.

Det rutmönstrade skyddspapperet gör det enkelt att skära eller klippa till rätt storlek. Det är tillverkat av silikonbaserat (fritt från lösningsmedel) papper med vattenbaserat bläck.

Läs mer...

Vad är plast med biologisk råvara?

Bio-polyetylen (kallas också förnybar polyetylen) är polyetylen tillverkad av etanol som blir till etylen genom dehydrering. Det kan tillverkas av diverse olika råvaror, till exempel sockerrör, sockerbetor eller vete.

Slutprodukten (polyetylen) är identisk med konventionell polyetylen både med avseende på tillverkning av olika plastmaterial samt återvinning. Den är extremt mångsidig vad gäller användningsområdet och återvinningsbar i samma kedja som etablerats för konventionell polyetylen.

Fördelar

En av de viktigaste miljöfördelar hos biologiskt baserat polyetylen är att det binder runt 2,15 ton koldioxid mer ton producerad grön polyetylen. Koldioxiden absorberas av sockerrören medan de växer, minus koldioxid som avges i produktionsprocessen.

Plast som tillverkas av biomassa är en klimatvänlig lösning då den är CO2-neutral till skillnad mot plast tillverkad av olja och naturgas.

Längd 25 m
Bredd 50 mm
Färg klar
Material Bio-based, LDPE
Korrigeringsbar begränsad
Tjocklek 90 μm

Färg: klar

Variant:

Art.nr.: E660232 / 1 st.

118,00 kr (ex. moms)
5 st.: 112,10 kr /st. (ex. moms)
10 st.: 109,70 kr /st. (ex. moms)
20 st.: 107,40 kr /st. (ex. moms)
50 st.: 103,80 kr /st. (ex. moms)
  • Finns i lager
  • Fri frakt över 3 000,00 kr
  • 2 års garanti
  • Fakturabetalning