Product added to basket

  • logo
  • 0 0

LITEN MEN PERFEKT UTFORMAD

Bewsey & Dallam Community Hub öppnade den 15 november 2021 - med viktiga biblioteks-, fritids- och samhällsfaciliteter till området.

Uppdraget var att skapa en byggnad som känns rymlig, öppen och välkomnande för ungdomar och familjer. Samtidigt var avsikten att införliva demensvänliga designprinciper för att säkerställa att Bewsey & Dallam Community Hub är en anläggning som är inkluderande för alla.
Designen är en trevåningsbyggnad som innehåller en terapibassäng för elever och ett gemensamt område på bottenvåningen, som inkluderar biblioteket och digitala tjänster.

Biblioteket är litet, men perfekt utformat och vikdörrar släpper in utsidan. De öppnar upp biblioteket mot en vacker uteplats med sittgrupper. Det inkluderar självbetjäning av boklån och gratis offentliga datorer. Där finns också ett receptions-/socialt område, som tar emot community hub-användare och sittplatser. Biblioteket utformades för självbetjäning och fokuserar på två universella områden – läsning och information.

Tillgången till informations- och kommunikationsteknik säkerställer att Wi-Fi-aktiverade enheter som surfplattor, datorer, bärbara spelkonsoler, smartphones, digitalkameror och digitala ljudspelare, enkelt ansluter till internet.

Centret fungerar nu som ett fokus för aktiviteter som främjar hälsa och välbefinnande, arbetstillfällen, samhällssäkerhetsinitiativ, myndighetskontakt, digitala möjligheter och utveckling av samhällets egna verksamheter. Detta inkluderar att förbättra livsstilsval genom att tillhandahålla ett brett utbud av resurser och tjänster som sträcker sig från sport till hälsa och bibliotek; vilket skapar ett samhällsankare som ger en säker, neutral och stigmafri miljö.

Tyngdpunkten ligger på tillgänglighet och bekvämlighet samtidigt som man skapat en enkel, lugn miljö genom medvetna val av färger och designprinciper som möjliggör enkel navigering i hela byggnaden; särskilt för dem med demens och andra speciella behov.

Produkter som används på Bewsey and Dallam Hub, Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna