Product added to basket

  • logo
  • 0 0

RENOVERINGEN AV ST PAUL'S CRAY LIBRARY VÄCKER GLÄDJE I SAMHÄLLET!

St Paul's Cray Library är ett av de mindre biblioteken i Londonstadsdelen Bromley, eftersom bibliotekets storlek begränsades av tillgången på byggmaterial i efterkrigstidens Storbritannien. Bortsett från en liten foajé förblev biblioteksbyggnaden i stort sett densamma från 1950-talet fram till i somras då ett omfattande renoveringsprogram genomfördes för att skapa en byggnad som samlar biblioteket och Bromleys Community Support Service, som erbjuder en rad utbildnings- och rådgivningstjänster för invånarna.

Biblioteket är nu en ljus och luftig plats, och byggnaden är nu mycket mer miljövänlig, med dubbelglasade fönster och energieffektiva värme- och belysningssystem. Interiören har öppnats upp för att ge ett mer flexibelt utrymme; många av möblerna är mobila och kan enkelt flyttas så att evenemang som lockar ett stort antal människor kan hållas där. Det finns andra privata rum som kan användas för konfidentiella diskussioner med kunder, tillsammans med ett ljudisolerat bås för privata telefon- och zoom-samtal.

Invånarna är mycket nöjda med den nya färgsättningen och med de nya faciliteterna. Den nya designen har gett plats för fler böcker än tidigare - och det finns extra datorer också. Gamla som unga besökare gillade verkligen barnbiblioteket, som utformats med inspiration av floden Cray som förde med sig industri och välstånd till området; det finns till och med en lekbåt som seglar uppför floden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna