Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Renovering och ny design

Artizan Street Library & Community Centre är byggt på bottenvåningen av ett höghus i hjärtat av London. Bibliotekspersonalen hjälper de boende att besvara frågor om parkering, betalning och många andra dagliga bostadsfrågor.

Biblioteket ligger precis vid Middlesex Street, där den berömda marknaden Petticoat Lane Market ligger. Textilindustrin har varit en integrerad del av områdets historia sedan 1600-talet, då de så kallade hugenottflyktingarna bosatte sig i området och tog med sig sina silkesvävningstekniker. Förutom marknaden finns det nu skräddare, syateljéer, textilbutiker, klädbutiker och skolor som specialiserar sig på mode och textilier.

Vår uppgift på thedesignconcept ltd. var att skapa en modern, livfull och välkomnande design som återspeglar kvarterets kulturarv. Receptionsområdet har byggts om för att tillgodose behoven hos de boende i kvarteret och för att bättre kunna betjäna bibliotekets besökare, som främst är familjer med små barn och yrkesverksamma. De små och mobila hyllorna, grupperade i små öar, skapar större flexibilitet och utrymme för gruppaktiviteter, medan läshörnor kan användas för att dra sig tillbaka och njuta av en bok i tystnad.

Alla vägghyllor har återanvänts och uppdaterats med moderna skyltar, och flera av de tidigare biblioteksmöblerna har också återinförts i den nya designen. Ett nytt loungeområde för grupparbete har tillkommit med nya möbler med integrerad strömförsörjning, så att besökarna kan koppla in sina egna enheter. Fler bärbara bord har lagts till runt om i biblioteket, vilket uppmuntrar besökare i alla åldrar att sitta var de vill.

I nära samarbete med reForm Architects såg vi till att färger och material matchade hugenott-färgpaletten, ett unikt skräddarsytt grafiskt koncept som har varit en del av bibliotekets inredningsdesign. Färgerna bidrar till att hylla områdets rika historia och är genomgående i hela biblioteket - särskilt på framsidan och i entrén. Barnbiblioteket har också en stor och lekfull väggrafik som stöder temat och färgsättningen.

Renoveringen av Artizan-biblioteket återspeglar och hyllar områdets rika historia och livfulla kultur.

Arkitekt
  • reForm Architects
Bilder
  • Matt Clayton

Produkter som används på Artizan bibliotek, London, Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna