Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Det nya biblioteket i Den Helder är en blanding av urprunglig och modern atmosfär

Public Library of the year 2018 (IFLA award)

Det nya biblioteket i Den Helder ligger i en hundra år gammal byggnad som tidigare inrymde en skola. Den nya biblioteksbyggnaden har byggts upp runtom den befintliga. Resultatet är en lyckad blandning av den ursprungliga och den moderna atmosfären. Evelien van Veen på Van Veen Architects BV i Rotterdam har ansvarat för projektet, och Marcel van der Veer på MARS Interior designers har arbetar med inredningen.

I detta projekt går hyllinredningen hand i hand med de specialtillverkade möblerna. Det slutliga resultatet överträffar förväntningarna. Det nya biblioteket är en plats att vara och en plats att stanna kvar. Det har blivit stadens nya mötesplats.

Biblioteket är tillgängligt för att olika grupper i samhället och har blivit ”den tredje platsen”. Invånarna i Den Helder är stolta över sitt nya bibliotek vilket märks varje dag. Människor kommer till biblioteket för att läsa, arbeta, besöka en föreläsning eller delta i en workshop. Man kan till och med gifta sig i teatern eller ha födelsedagsfest i cafeterian. Alla dessa resurser finns nu under samma tak.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna