Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Innovativt mediebibliotek

Det nya mediebiblioteket i Louise Michel Centret i Saint-Vaast-lès-Mello öppnade dörrarna för första gången den 5 juli 2022.

Det var en stor uppgift som kommunen stolt tog på sig när de skulle bygga ett mediebibliotek i den lilla centralorten med 1 050 invånare. Biblioteket är en del av en större plan som, utöver biblioteket, består av en skola med fem klasser, en kafeteria och ett aktivitetsrum. Kommunens syfte är att samla utbildnings- och kulturutbud på samma plats. Målet är samtidigt att skapa en plats där människor kan mötas, samlas, trivas och utbyta erfarenhet och kunskap.

Utifrån sett är mediebiblioteket mycket centralt placerat och skapar stor synlighet i stadsbilden. Fasaden är gjord av natursten från orten och glaspartiet vid ingången hälsar besökarna välkomna. Inne på biblioteket uppmuntrar de öppna rummen, färgerna, det behagfulla trätaket och möblerna till avkoppling i ett mycket angenämt och naturligt ljus.

Inredningen är ett vackert resultat av gott samarbete mellan arkitekten, kommunen, biblioteket och designteamet från BC Intérieur som tillsammans kommit fram till val av möbler, färger och material. På en relativt liten yta (100 m²) har de lyckats skapa en plats som omfamnar alla. De små tar sin tillflykt till läshyddan, soffan bjuder in föräldrar till högläsning för sina barn, de höga barmöblerna är en idealisk mötesplats för lek och arbete, sittsäckar som man kan sjunka djupt ner i, mjuka fåtöljer där man kan dricka kaffe och läsa en god bok… ett behagligt ställe för alla.

Designteamet på BC Intérieur ville skapa ett innovativt mediebibliotek utan informationsdisk, där det är lätt för besökarna att cirkulera och där bibliotekarien kommer för att möta dem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna