Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kulturellt landmärke med över en miljon böcker

Mohammed bin Rashid-biblioteket i Dubai är ett särpräglat centrum för kultur och kunskap beläget längs den långsmala Dubaiviken. Det har designats som en traditionell muslimsk koranhållare. Biblioteket fördelar sig över sju våningar och har över en miljon böcker på flera olika språk i både fysiska och digitala format. Lammhults Biblioteksdesign vann anbudstävlingen om att designa och inreda detta imponerande bibliotek i sin majestätiska byggnad.

Byggnaden innehåller nio olika bibliotek med bland annat medier, konst, facklitteratur, internationella tidskrifter, kartor och atlaser, barn- och ungdomsböcker samt en speciell samling med arkivmaterial. Dessutom finns en inomhus- och utomhusamfiteater, ett litteraturmuseum och utställningsrum, ett konferenscenter, ett café i två våningar och en presentbutik.

Detta fantastiska bibliotek erbjuder en plats för intellektuella, litteraturintresserade och fantasifulla själar från hela regionen – ja, faktiskt hela världen. Biblioteket är miljövänligt och lever upp till de högsta standarderna inom hållbarhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna