Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Makeover på barn- och ungdomsavdelningen

Arbetet med att skapa en unik och spännande barn- och ungdomsavdelning på Frederikshavns bibliotek började 2016. Målet var ett häftigt "hängområde" för de unga och ett lekfullt barnområde för de minsta.

I tonårsområdet finns en spelmiljö med stora bord, där 13-18-åringarna kan sitta och spela mitt emot varandra. Det finns också avkopplande sittplatser, som "ormsoffan", där ungdomar kan koppla av och roa sig.

För de mindre barnen har fokus varit att skapa ett lekområde med plats för föräldrarna. Här finns bland annat ett torn där kan barnen klättra och rutscha – som också är en miniatyr av stadens landmärke "Krudttårnet". De turkosa läsgrottorna har fått hyttventiler som ger känslan av att befinna sig under vatten. Det har skapats plats för föräldrar eller mor- och farföräldrar att sitta bredvid och observera barnen på olika mys- och loungemöbler, och biblioteket har även fått helt nya fikabord och en garderob.

Inom ramen för vårt samarbete med Frederikshavns bibliotek ska vi även arbeta med inredningen till kommunens filialbibliotek i Skagen med motsvarande fokus på specialdesignade möbler och en lekfull design.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna