Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Estetiskt vackert bibliotek bjuder studenterna välkomna

Det praktfulla biblioteket på Copenhagen Business School (CBS) ropar direkt efter uppmärksamhet när man går in. Med sin imponerande estetiska framtoning, behagliga belysning och sina varma färger har biblioteket genomgått en omfattande förnyelse sedan 2017, då man inledde arbetet med att modernisera biblioteket.

På biblioteket kan studenterna använda läsesalen för koncentrerad läsning och studieuppgifter samtidigt som personalen har fått en mer synlig plats precis vid bibliotekets ingång. Knappt en miljon årliga besökare har under de senaste åren kommit till detta praktfulla bibliotek som är öppet dygnet runt för studenterna. Inredningen bygger på resultaten av flera användarundersökningar och är dessutom inspirerad av Cambridge University Futurelib och Dokk1 i Aarhus.

Lammhults Biblioteksdesign har levererat alla hyllor samt inbyggda montrar, som alla är specialdesignade. Hyllorna är utformade för att passa med befintliga nischer, och de varma mahognymontrarna skapar god kontrast och bryter mot de stringenta hyllorna, vilket sammantaget skapar ett flott helhetsintryck.

”Vi har valt att inreda biblioteket så att det förbättrar vägledningen och dialogen mellan studenterna och oss. Vi har fått otroligt många positiva omnämnanden från studenterna, som kompletterar estetiken och ger uttryck för att biblioteket är en bra plats att vara på,” säger Liv Bjerge Laursen, bibliotekarie på CBS Bibliotek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna