Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Barockkloster blir ett nytt bibliotek

Det finns få biblioteksbyggnader med så rik historia som Het Predikheren i Mechelen. Det grundades ursprungligen på 1600-talet av präster som ett kloster med ett kapell och förvandlades senare till militärsjukhus och kaserner.

En arkitekttävling anordnades för renovering och förvandling. Denn vanns av Korteknie Stuhlmacher Architects. Predikheren har nu förvandlats till en plats fylld av kultur, med rum för möten, besök och studium. Allting pryds och inramas av den rika historien som är visuellt närvarande.

Barn- och ungdomsbiblioteket finns på vinden. En unik plats där de ursprungliga ekbjälkarna fortfarande är en del av takkonstruktionen. Träets värme omfamnar besökarna och fortsätter i inredningen. En idealisk plats för ungdomar att botanisera bland böckerna.

Böckerna är uppställda med framsidorna utåt i låga hyllor, och samlingen följer byggnadens konturer. Biblioteksinredningen är en blandning av specialtillverkning och standardmöbler, hela tiden syftande till ett hållbart utförande. Het Predikheren är med andra ord redo för ett nytt kapitel i sin historia.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna