Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kultur i centrum av staden

“Det gamla biblioteket låg tidigare i en gammal byggnad. Allt var vitt: väggarna, hyllorna – ja till och med fönsterkarmarna. Det hade sin charm men det var opraktiskt. Det nya biblioteket finns nu i en före detta butikslokal i stadens centrum. Den har anpassats så att den lämpar sig som bibliotek och är mer lättillgänglig för besökarna.”

Detta säger bibliotekarien Noëlle Willem. I samarbete med sitt team har hon utnyttjat rummet och gjort biblioteksinredningen till en fröjd för ögat som gör att fler får lust att besöka biblioteket samtidigt som de lättare finner biblioteksmaterialen. Färgvalet är modernt och materialvalet i trä och metall hållbart.

Besökarna blir glatt överraskade. “De som kommer till biblioteket tycker att det verkar större, ljusare, mer praktiskt och snyggare. Biblioteket har blivit mer synligt i gatubilden och skrivstilstext samt skyltfönsterna gör att vi kan presentera våra material på ett spännande och autentiskt sätt. Biblioteket har fått en central roll för kulturen i hjärtat av staden.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna