Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ett öppet och livligt bibliotek

Ett konstcenter med bibliotek, musikakademi och kulturcentrum designat av BASIL architecture. ”Förbindelse är nyckeln här”, säger Lorenzo Deceuninck och Robin Van Beveren. ”Från varje våning kan man se till både den översta och den understa våningen, vilket väcker din nyfikenhet. Var och en som går genom byggnaden ser och märker vad som händer runtomkring dem.”

Bibliotekarien Jan Claeys tillfogar: ”Biblioteket är dynamiskt, lekfullt och stimulerar den självständiga och rådiga besökaren tack vara det optimala användandet av informationteknologi. Ett samlat koncept som fokuserar på upplevelse och öppenhet.”
Detta avspeglar sig på många sätt: biblioteket är öppet 12 timmar om dagen, ungdomsbiblioteket är tillgängligt via en rutschkana från ingångsområdet, hyllorna hålls medvetet låga och uppblandade med trevliga sittområden och långa arbetsbord.

Betongpelare och golv kontrasterar med sin varma och rena färgskala mot detaljer i mässing och koppar som anspelar på de instrument som ljuder i byggnaden. Den välgenomtänkta formgivningen går igen i alla detaljer hos inredning och möbler.

Arkitekt
  • BASIL architecture BV
Utmärkelser
  • IFLA Public Library of the Year 2016
Bilder
  • Giulia Frigerio

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna