Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Viktigt att veta om björkplywood

För oss på Eurobib Direct är omsorgen om dig och ditt bibliotek viktigt. Vi vill kunna erbjuda dig bra, prisvärda produkter som du kan lita på.

Vi erbjuder ett brett sortiment. Flera av våra produkter är tillverkade i bl. a. björkplywood med eller utan laminat.

Här följer lite bakgrundsfakta:

  • Björkplywood kan grovt delas in i 3 huvudklasser: A, B och C (A är den högsta kvalitén)
  • Av en björkstock blir ca. 75% C-klassat faner, 20% B-klassat och resten A-klassat
  • Vi tillverkar alla aktuella björkplywood produkter i underklasserna BB/BB eller B/BB.
  • Klass BB/BB används företrädesvis till produkter med ytskikt försett med högtryckslaminat, HPL för att få så gott limunderlag som möjligt. Undantag är Memphismodulerna där vi valt en högre kvalitet, dvs. B/BB.Vi vill att du som kund skall känna dig trygg med vad björkplywood, dess olika kvaliteter och vad som utmärker desamma.

Vi följer ”Norms of restrictions of plywood processing defects in accordance with the requirements of STO (corporate standard) 00255177-001-2013”


Bjarne Hjertvik, Marketing Manager

Plus design - Laminerad björkplywood

Perfekt för de mest krävande biblioteksmiljöerna! 

Plusserien omfattar mycket; allt från bokvagnar till bilderbokslådor. Gemensamt för alla möbler med Plus i namnet är att de är tillverkade i laminat (HPL) på plywood i hög kvalitet.  Det gör möblerna mycket tåliga mot stötar och repor samtidigt som de behåller sitt fräscha utseende, även i krävande miljöer. Laminat kan fås i många olika färger, och de klarlackerade kanterna bidrar till att ge serien ett alldeles eget uttryck.

> Se alla möbler i Plus design

Formica® högtryckslaminat

Wildlife kollektionen er tillverkat av björkplywwod med Formica® högtryckslaminat.

Formica® högtryckslaminat (HPL) tillverkas genom att flera skikt av impregnerat papper pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Detta ger ett slitstarkt, hållbart och hygieniskt ytmaterial som kan användas i en mängd olika miljöer – design- och användningsmöjligheterna är oräkneliga. HPL kan användas på lodräta och vågräta ytor och kan dessutom värmas upp och böjas. En perfekt lösning för möbler, väggpaneler, arbetsbänkar, dörrar och mycket mer.

> Se hela Wildlife kollektionen